Eureka Foundation steunt Eurekaprojecten

Eureka ADIBib

Eureka ADIBib is de gratis digitale bibliotheek van voorleesbare schoolboeken. ADIBib is uniek in Europa en verleent deze gratis dienst aan alle leerlingen en studenten met een beperking in de schriftelijke communicatie. Dit project wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met het departement Onderwijs, de Vlaamse uitgeverijen en de verdelers van voorleessoftware.

In 2008 is ADIBib gestart als proefproject en sinds september 2011 is er structurele financiering door het Ministerie van Onderwijs. Ondertussen zitten er meer dan 4 000 titels in de catalogus. Ze bereikten reeds meer dan 18 0000 leerlingen.

Beursstudenten Eureka Onderwijs

Eureka Foundation reikt elk jaar beurzen uit om kinderen de kans te geven onderwijs te volgen in Eureka. In het schooljaar 2016-2017 bedroeg dat €2 500.

Lees voor! Vlaanderen

Sinds 15 november 2017 is voorleessoftware gratis beschikbaar voor alle leerlingen in basis- en secundair onderwijs die een beperking in de schriftelijke communicatie hebben. Dit project is uniek in Europa en is mogelijk dankzij de financiering van het ministerie van onderwijs en vorming.

Jaarverslag

Eureka uitstraling

Eureka oud-leerlingen zetten zich vaak geëngageerd terug in de samenleving. Zo ook Vincent Boulanger. Hij is Antropoloog & sinoloog. Medewerker van sp.a parlementslid Jan Bertels. Oud-studentenvertegenwoordiger met een hart voor gelijke kansen en onderwijskwaliteit. Tip: volg hem op twitter via @VBlngr.Lees hier zijn verhaal rond NLD

Eureka oud-leerlingen

Toon Cox, oud-leerling van Eureka Onderwijs en student in de video 'Ik heet niet dom', is in september 2017 gedoctoreerd in de Applied linguistics aan de VUB met zijn doctoraatthesis over “The dynamics of misunderstandings in language discordant multi-party consultations in the Emergency Department”. Hij kreeg hiervoor lof van de jury.

Eureka in de pers

Eureka Foundation ondersteunde de sensibliseringscampage in de Standaard/Nieuwsblad. Het doel was kennis en voeling over leerstoornissen te stimuleren. Bijna 3000 mensen hebben het artikel gelezen.


Zelf een project indienen?

Lees voor

In de toekomst zal Eureka Foundation ook boeiende projecten steunen die andere partijen indienen. Wil je nu al een project voorstellen?

Dien project in »